Yogalessen

Yogalessen

De yoga wordt benaderd vanuit een heel praktische hoek. Eerst leren stevig met beide voeten op de grond te staan, we leven de hele dag al in ons hoofd.

Tijdens de les leer je het lichaam goed te aarden en beoefen je asana’s: lichaamshoudingen die je zo ontspannen mogelijk aanneemt en vasthoudt, terwijl je rustig doorademt. Daarbij ben je jezelf rustvol gewaar van je lichaam en waak je er tegelijkertijd voor jezelf niet te verbinden met wat je waarneemt.

Elke asana brengt je in contact met een bepaalde spanning in je lichaam, die meestal in verband staat met een bepaalde spanning in je geest. In de yogales leer je die spanning door een goede aarding en door op een juiste manier te ademen los te laten. Ontspannen (ofwel het ontladen van de spanningsenergie) is dan ook een wezenlijk deel van yoga. Elke les wordt afgesloten met een kwartier meditatie of yoga savasana (diepe ontspanning).

Tijdens de lessen geven Jans en Joanna met grote kennis van het menselijk lichaam en de energieleer uitleg over de (energetische) werking van het lichaam. Door je bewustzijn te vergroten, krijg je gaandeweg controle over de energiestromen in je lichaam en leer je beter om te gaan met stress en de ervaringen in het dagelijkse leven. In combinatie met een afsluitende meditatie of ontspanning leidt dit toegenomen bewustzijn van lichaam en geest uiteindelijk tot inzichten omtrent het hele bestaan en de relatie met de kosmos.

Yoga heeft betrekking op alle facetten van je dagelijkse leven, zowel innerlijk als in relatie met de buitenwereld. Dat kan misschien het beste worden uitgelegd aan de hand van Raja Yoga, een van de meest essentiële onderdelen van de traditionele yoga. Het achtvoudige pad van Raja Yoga werd al twee eeuwen voor onze jaartelling beschreven door de Indiase wijze Patanjali.

De docenten Jans en Joanna zijn aangesloten bij het VYN
( Vereniging Yogadocenten Nederland ).
Kosten
1 les per week
€ 45,00 / maand
2 lessen per week
€ 67,50 / maand
Lestijden
Maandag
09.00 en 10.30
19.30 en 21.00
Dinsdag
19.30
Woensdag
19.30 en 21.00
Donderdag
19.30 en 21.00
Vrijdag
09.30

Vereniging Yogadocenten Nederland

Afdeling van de Divine Life Society Rishikesh India

Meld je aan voor een gratis proefles

We raden aan eerst een proefles te volgen voor je besluit tot inschrijving.