Yoga Nidra

Yoga Nidra

De Yoga Nidra wordt vaak gezien als een diepe ontspanning van lichaam en geest, maar het is veel meer dat. Sinds mensen heugenis wordt de Yoga Nidra gebruikt als een methode om de oorzaken van je negatieve gedragspatronen, die het leven op een negatieve wijze beïnvloeden, op te lossen. En dit kan gepaard gaan met een diepe ontspanning van lichaam en geest.

De Yoga Nidra  is een methode waarbij je in staat bent je aandacht op een specifiek patroon/probleem te richten, waardoor het oplost en ruimte krijgt om te transformeren.

Niet voor niets bestaat de Yoga Nidra uit verschillende fases met de bedoeling om tot in de subtielste energielagen van lichaam en geest te kunnen komen. Het gaat hier mede ook om bewustzijnsverandering.

We zijn Bewustzijn en is feitelijk in het hele lichaam aanwezig. Door de aanwezigheid van je gedragspatronen (lees blokkades) wordt het Bewustzijn geblokkeerd en kom je niet tot Eénzijn, ofwel tot een totaal evenwicht en innerlijke rust. Om dit te realiseren is Yoga Nidra, in een ver verleden, ontwikkelt.

Om de Yoga Nidra ook zo te laten werken zoals het bedoelt is, is het belangrijk dat, zowel het beoefenen als het instrueren van de Yoga Nidra, steeds opnieuw de juiste specifieke aandacht krijgt.

Deze workshop is voor iedereen toegankelijk en is in eerste instantie voor jezelf. En uiteindelijk, wanneer je het voldoende hebt eigen gemaakt, ben je in staat om het door te geven. Deze workshop is zeker ook een verdieping voor diegene die al Yoga Nidra geeft.

Vereniging Yogadocenten Nederland

Afdeling van de Divine Life Society Rishikesh India