Waarom polarisatie oefeningen in deze tijd van disbalans

Polariteitsoefeningen

Deel :

Op dit moment is er veel disbalans in de wereld als gevolg van een actief virus. In korte tijd was er veel angst en onzekerheid voelbaar in de atmosfeer waarin je zomaar meegesleurd kan worden of op een of andere manier van uit balans raakte.

Disbalans in de atmosfeer. Wat we ons doorgaans niet realiseren is dat de hele atmosfeer bestaat uit positief (+) en negatief (-) geladen energiedeeltjes. Een verstoring van de atmosfeer kan optreden door een te hoge concentratie positieve (+) of negatieve (-) lading. Die eerste is voelbaar als druk in de vorm van een krachtige mentale input (+, yang). De tweede is voelbaar als druk in de vorm van een krachtige emotionele input (-, yin). Het is heel belangrijk om te realiseren dat de gedachten en gevoelens niets anders zijn dan (geladen) energieën in beweging. Vervolgens worden deze geladen energieën vanuit alle individuen massaal de atmosfeer ingestuurd. Hierdoor raakt de +/- energiebalans in de atmosfeer verstoord.

De massamedia voedt de angst emotie (yin) in de mensen en manifesteert de negatieve energie zich overmatig in de atmosfeer. Hierdoor ontstaat er een disbalans in onze +/- geladen atmosfeer. De huidige verstoring in de atmosfeer is voor vele  mensen (bewust of onbewust) waar te nemen; zoals bijvoorbeeld vermoeidheid, stress, innerlijke onrust, geëmotioneerd, slecht slapen, welke zich ook fysiek kunnen uiten, zoals hoofdpijn en maag-darmklachten. Doordat we continue beïnvloed worden de disbalans in de atmosfeer, ben je zelf letterlijk en figuurlijk uit balans.

Juist hierop hebben de polariteitsoefeningen een harmoniserende uitwerking!!

Nu is het zo dat ook de toenemende elektromagnetische straling (denk hierbij aan 5G) voor een disbalans in de atmosfeer zorgt, die weer direct invloed heeft op ons eigen energiesysteem en uit zich direct in je zenuwstelsel, je fysieke lichaam en je psyche.

Polariteitsoefeningen: Er is harmonie wanneer Yin en Yang in evenwicht zijn. De kosmische kracht, streeft ten allen tijde het evenwicht te behouden en herstellen. Dat is wat nu zo duidelijk zichtbaar wordt.

Polariteitsoefeningen zijn eenvoudige oefeningen om de yin – yang balans in je eigen lichaam te herstellen. Ze hebben een direct werking op de meridianen, de hersenen en het zenuwstelsel, waardoor het lichaam in evenwicht en balans komt, direct waarneembaar als een innerlijke rust en gevoel van harmonie.

In oktober organiseren wij een workshop (zie workshops) en leer je hoe je door eenvoudige oefeningen, de yin en yang energie weer is balans kan brengen, waardoor je zowel lichamelijk als geestelijk weer in harmonie komt.

Andere posts :

Yogacentrum de Haan Bussum / maan en yoga

Vraag van een leerling:

‘Waarom slaap ik zo slecht met volle maan? En waarom voel ik me dan zo onrustig?’ Een veelvoorkomend verschijnsel! De verschillende standen van de maan hebben behoorlijke invloed op ons en op de natuur. Hoe zit dat met al die maanstanden en (hoe) kun je er je voordeel mee doen?

Yogacentrum de Haan Bussum - Loslaten

Loslaten in 3 stappen

‘Laat het los,’ ‘laat gaan, joh’ of ‘let it go!’ Het wordt je soms naar je hoofd geslingerd alsof het iets is wat je, hoppa, op commando kunt bewerkstelligen. Wat zou dat heerlijk zijn!Maar kan dat wel? Wat is loslaten eigenlijk en, nog belangrijker, hoe ‘doe’ je het? Wat is

Yoga

Vraag je je wel eens af wie je werkelijk bent?

Ãsana’s – juiste houding : Ãsana betekent juiste houding. De juiste houding heeft niet alleen betrekking op de uiterlijke en fysieke, maar ook op de innerlijke houding. Yoga is een innerlijk proces, waarbij de houdingen een middel zijn om in contact te komen met dat wat er zich in het