Vraag je je wel eens af wie je werkelijk bent?

Yoga

Vraag je je wel eens af wie je werkelijk bent? Ben je op zoek naar verdieping? Of, denk je eraan om yoga docent te worden? Misschien is de 4 jarige yoga academie om je zelf te ontwikkelen dan wat voor jou!

In september start er weer een 4-jarige docenten opleiding bij ons op het Yogacentrum.

ASANA’S – JUISTE HOUDING

Een yoga houding betekend juiste houding. De juiste houding heeft niet alleen betrekking op de uiterlijke en fysieke, maar ook op de innerlijke houding. Yoga is een innerlijk proces, waarbij de houdingen een middel zijn om in contact te komen met dat wat er zich in het lichaam afspeelt. Want immers, het hele leven speelt zich af in het lichaam. Iedere ervaring triggert al dan niet iets in het lichaam, een werveling genaamd. Door rustvol gewaar te zijn, onder alle omstandigheden, wordt het mogelijk om deze wervelingen in het lichaam waar te nemen. Stap voor stap leer je om de opgedane kennis in de ãsana’s te ervaren en te doorleven, met behulp van de Yoga Psychologie en Yoga Filosofie.

HET STILLEGGEN VAN DE WERVELINGEN

Het doel van Yoga is: het stilleggen van de wervelingen in de geest. Het hele proces van het stilleggen van de wervelingen heeft Patanjali vastgelegd in 122 yoga sutra’s. Dit is de psychologie van de yoga, het leert je welke valkuilen er zijn en hoe die te overwinnen.

DRUPPEL IN DE OCEAAN

Ieder mens volgt zijn eigen pad, maar niets staat los van het geheel. De druppel in de oceaan, de oceaan in de druppel. Tijdens de academie wordt de Bhagavad Gita, een eeuwenoud geschrift, bestudeerd waarin de wereld en het menselijk bestaan wordt uitgelegd. Het leert je jezelf te zien en te ervaren. De Bhagavad Gita vertelt het verhaal van de oprechte zoeker die op zoek gaat naar: wie ben ik? De zoeker komt tijdens de zoektocht in een innerlijke tweestrijd. Het is de strijd die wij allen, ieder afzonderlijk, te voeren hebben. Daarin is het eigen pad de leidraad.

PRANAYAMA, MUDRA’S, BANDHA’S ANATOMIE FYSIOLOGIE EN PATHOLOGIE

Naast de psychologie en de filosofie van de yoga wordt er volop aandacht besteed aan de essentiële onderdelen van Yoga, zoals Ãsana’s, Pranayama’s, Mudra’s en Bandha’s. Daarnaast ook anatomie, fysiologie en pathologie om het lichaam te leren kennen.

INZICHTEN

De inzichten die tijdens de lessen worden verkregen dragen bij aan het begrip t.a.v. het leven in zijn geheel en dat van jezelf in het bijzonder. Natuurlijk leer je hoe je een yogales samenstelt en hoe je een les geeft. Hoe geef je een les vorm voor beginners en gevorderden, je krijgt inzicht in de dynamiek van een yogales en de interactie met de leerlingen.

Heb je interesse? Ben je nieuwsgierig? Wil je meer weten? Lees hier extra informatie of neem gerust contact op met ons via info@centrumdehaan.nl

Er ligt een uitgebreid informatieboekje op je te wachten.

Deel :

Andere posts :

Maak je Ego te Vriend Als we kijken naar ons denken zul je waarschijnlijk opmerken dat er in ons hoofd voortdurend gesprekken worden gehouden. Er

Jans 45 jaar Yogales

Zaterdag 25 juni was er een jubileum feestje in het Yogacentrum; Jans beoefent 54 yoga, geeft 45 jaar yogales en al bijna 40 jaar de

De 25ste Retraite: Een Jubileum

Op vrijdagmiddag 18 maart reden we onder een stralende zon naar Belfeld, Limburg. De Leonardushoeve (kloosterboerderij) was even uitnodigend als altijd. In de prachtige tuin