Deel :

Vraag je je wel eens af wie je werkelijk bent?

Yoga

Ãsana’s – juiste houding :
Ãsana betekent juiste houding. De juiste houding heeft niet alleen betrekking op de uiterlijke en fysieke, maar ook op de innerlijke houding. Yoga is een innerlijk proces, waarbij de houdingen een middel zijn om in contact te komen met dat wat er zich in het lichaam afspeelt. Want immers, het hele leven speelt zich af in het lichaam. Iedere ervaring triggert al dan niet iets in het lichaam, een werveling genaamd. Door gewaar te zijn wordt het mogelijk om deze wervelingen in het lichaam waar te nemen. Stap voor stap leer je om de opgedane kennis in de ãsana’s te ervaren en te doorleven, met behulp van de Yoga Psychologie en Yoga Filosofie.

Het stilleggen van de wervelingen :
Het doel van Yoga is het stilleggen van de wervelingen in de geest. Het hele proces van het stilleggen van de wervelingen heeft Patañjali vastgelegd in 122 Yoga Sutra’s. Hier wordt de psychologie van de Yoga uitgelegd, het leert je welke valkuilen er zijn en hoe die te overwinnen.

Druppel in de oceaan :
Ieder mens volgt zijn eigen pad, maar niets staat los van het geheel. De druppel in de oceaan, de oceaan in de druppel. Tijdens de academie wordt de Bhagavad Gita, een eeuwenoud geschrift, bestudeerd waarin de wereld en het menselijk bestaan wordt uitgelegd. Het leert je jezelf te zien en te ervaren. De Bhagavad Gita vertelt het verhaal van de oprechte zoeker die op zoek gaat naar: wie ben ik? De zoeker komt tijdens de zoektocht in een innerlijke tweestrijd. Het is de strijd die wij allen, ieder afzonderlijk, te voeren hebben. Daarin is het eigen pad de leidraad.

Pranayama, Mudra’s, Bandha’s anatomie fysiologie en pathologie :
Naast de psychologie en de filosofie van de yoga wordt er volop aandacht besteed aan de essentiële onderdelen van Yoga, zoals Ãsana’s, Pranayama’s, Mudra’s en Bandha’s. Daarnaast ook anatomie, fysiologie en pathologie om het lichaam te leren kennen.

Lesgeven :
Je leert hoe je een yogales samenstelt en hoe je les geeft aan beginners en gevorderden, je krijgt inzicht in de dynamiek van een yogales en de interactie met de leerlingen.

Heb je interesse? Ben je nieuwsgierig? Wil je meer weten? Neem gerust contact op met ons via info@centrumdehaan.nl

Andere posts :

Leestip: De Weg van de Boog

De WEG VAN DE BOOG van Paulo Coelho Wie kent hem niet?! Paulo Coelho, een indrukwekkende schrijver met al vele boeken op zijn naam. Het

Yogas Citta Vrtti Nirodhah

Hebben jullie het mooie nieuwe kunstwerk van Bernard van Hemert in het Yogacentrum al bewonderd? De titel van het kunstwerk is ‘Yogas Citta Vrtti Nirodhah’

Yoga Mudra

YOGA MUDRA Mudra, wat is dat nou precies? De meesten kennen wel de handmudra’s, een stand van de vingers en handen die je bijvoorbeeld tijdens