Vastenweekend

Vastenweekend

Sapvasten is een manier om zowel lichamelijk als geestelijk te ontgiften. Dagelijks wordt ons lichaam blootgesteld aan afvalstoffen en toxines; voeding, stress en emoties kunnen een oorzaak zijn dat ons lichaam afvalstoffen en toxines bevat.

En denk aan de vervuilde lucht die we dagelijks inademen. Deze afvalstoffen hopen zich op in ons (vet)weefsel en kunnen allerlei gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals o.a. vermoeidheid, lusteloosheid, verkoudheid, pijnlijke gewrichten of darmklachten.

Door het lichaam te helpen d.m.v. sapvasten kun je je darmen reinigen, je lever en nieren stimuleren en voel je je weer energieker en verminderen of verdwijnen de meeste van de klachten.  Je voelt je energieker en sterker, zowel fysiek als geestelijk.

Naast het fysieke is vasten namelijk ook een prachtige gelegenheid om ook psychische gifstoffen af te voeren. Boosheid, verdriet, jaloezie, frustratie, etc. hebben ook invloed op de conditie van je lichaam.

Het weekend zal bestaan uit gemakkelijke ãsana’s, pranayama, meditatie, wandelingen en sauna. Er is voldoende tijd om tot je zelf te komen, een periode van bezinning. Allemaal gericht op het zuiveren van lichaam en geest.

Voorafgaand aan de kuur bouw je je eetpatroon langzaam, volgens een door ons aangeleverd schema, af. Na afloop van de kuur bouw je je eetpatroon weer langzaam op.

Jans en Joanna zijn beide gespecialiseerde sapvastspecialisten.
Kosten
€ 225.00
Tijden
voorjaar 2024
vrijdag 17.00 uur - maandag 11.00 uur
Locatie
Nader te bepalen
Docenten
Jans de Haan - Joanna Hofsté

Afdeling van de Divine Life Society Rishikesh India

Geaccrediteerde opleidingsschool