Surya Namaskar

Surya Namaskar

Surya Namaskar (groet aan de zon) bestaat uit twaalf ãsana’s die dynamisch achter elkaar worden uitgevoerd, waardoor het lichaam afwisselend voorwaarts en achterwaarts buigt. Hierdoor worden de spieren en gewrichten soepel.

Hart en ademritme worden getriggerd, bloed- en lymfecirculatie worden gestimuleerd. Meridianen (energiekanalen) en de chakra’s worden gerekt en geactiveerd waardoor de Prãna (levensenergie) beter begint te stromen.

Dit alles resulteert o.a. dat je innerlijke kracht toeneemt en je lichaam en geestelijk sterker wordt. Lichamelijke klachten worden minder en geestelijk word je rustiger. Het geeft je een energieboost en een innerlijke rust voor de rest van de dag. Surya Namaskar kan je beoefen op verschillende bewustzijnsniveaus; beginnend bij een pure fysieke oefening tot een complete meditatieve oefening, waarbij de ãsana’s gecombineerd worden met mantra’s en chakra’s.

In deze workshop zullen de houdingen en bewegingen worden doorgenomen en ervaren, waarbij ook het ademen, mantra’s en chakra’s de aandacht krijgt.

Vereniging Yogadocenten Nederland

Afdeling van de Divine Life Society Rishikesh India