Stilte Retraite

Stilte Retraite

Stille waarnemer

In het dagelijks leven vereenzelvigen wij ons regelmatig aan ons lichaam, onze emoties en het denken. We vereenzelvigen ons met onze mentale en fysiek acties. Als mens raken we op die manier gehecht aan deze indrukken. Deze verzameling van opgeslagen indrukken ervaren we als ons ‘ikje’. We denken dat dit onze identiteit is, maar in werkelijkheid is het slecht een sub-identiteit waar we op deze aarde mee te maken hebben. Onze ware identiteit is het Zuivere Bewustzijn, de Stille Waarnemer

Een manier om deze Stille Waarnemer te ervaren is het beoefenen van Kriya’s. Een Kriya is een doorgaande beweging op het ritme van de adem. Kriya stamt van van de Sanskrietwortel ‘Kri’ en betekent ‘doen’. De fundamentele gedachte van Kriya’s is dat jij – als Stille Waarnemer – stil en onbeweeglijk bent, terwijl het lichaam beweegt, iets doet, een handeling verricht. 

Surya Namaskar  [ de Zonnegroet ] is een voorbeeld van een Kriya, bestaande uit twaalf ãsana’s die vloeiend in elkaar overgaan. 

In het weekend gaan we naast Surya Namaskar, die we stap voor stap opbouwen, nog meerdere andere Kriya’s beoefenen om zo steeds meer trachten te ervaren dat je de Stille Waarnemer bent aanwezig in het (bewegende) lichaam. 

Het programma bestaat uit een combinatie van theorie- en praktijklessen rondom het thema. Beide ochtenden beginnen met een fijne yogales en er wordt tijdens het dagprogramma tijd besteed aan ãsana, pranayama en meditatie.

De locatie te Belfeld geeft de retraite een karakter van bezinning. Tevens wordt er heerlijk puur en vegetarisch gekookt. Prijs is inclusief overnachting  en drie maaltijden per dag, inclusief soepmaaltijd op de dag van aankomst. Het is mogelijk om een éénpersoonskamers te boeken.

Kosten
€ 230,- inclusief maaltijden en overnachting
Tijden
15 t/m17 maart 2024
vrijdag 17.30 uur - zondag 16.00 uur
8 t/m 10 november 2024
vrijdag 17.30 uur - zondag 16.00 uur
Locatie
Landgoed de Leonardushoeve te Belfeld

Vereniging Yogadocenten Nederland

Afdeling van de Divine Life Society Rishikesh India