Stilte Retraite

Stilte Retraite

Yoga & Mudra’s

Een onderdeel binnen de Yoga zijn Mudra’s. Er wordt algemeen aangenomen dat de Mudra’s nog krachtiger uitwerken dan Ãsana’s en Pranayama’s en daarom de moeite waard om ze te beoefenen.

De meesten zijn wel bekend met de handmudra’s; een bepaalde houding van je handen en vingers, waardoor je invloed kan uitoefenen op je fysieke, energetische en/of emotionele lichamen, om zo het geheel weer in harmonie te brengen.

Naast de Handmudra’s zijn er ook Mudra’s die een combinatie zijn van een ãsana met verschillende Bandha’s en Pranayama’s. Hieruit ontstaan heel krachtige combinaties. Het zijn mooie oefeningen, onder ander om je voor te bereiden op meditatie door het terugtrekken van de zintuiglijke activiteiten (Pratyahara). Bovendien leer je je aandacht op één punt gericht te houden (Dharana). Ofschoon ze in beginsel spiritueel bedoeld zijn, hebben veel van de Mudra’s ook bepaalde mentale en lichamelijke voordelen, die voor elke Mudra afzonderlijk genoemd zullen worden.

Het programma bestaat uit een combinatie van theorie- en praktijklessen rondom het thema. Beide ochtenden beginnen met een fijne yogales en er wordt tijdens het dagprogramma tijd besteed aan ãsana, pranayama en meditatie. 

De locatie te Belfeld geeft de retraite een karakter van bezinning. Tevens wordt er heerlijk puur en vegetarisch gekookt. Prijs is inclusief overnachting  en drie maaltijden per dag, inclusief soepmaaltijd op de dag van aankomst. Het is mogelijk om een éénpersoonskamers te boeken.

Kosten
€ 225,- inclusief maaltijden en overnachting
Tijden
17 t/m 19 maart 2023
vrijdag 17.30 uur - zondag 16.00 uur
27 t/m 29 oktober 2023
vrijdag 17.30 uur - zondag 16.00 uur
Locatie
Landgoed de Leonardushoeve te Belfeld

Afdeling van de Divine Life Society Rishikesh India

Geaccrediteerde opleidingsschool