Satsang meditatie

Satsang meditatie

De Satsang bestaat uit een korte lezing over een spiritueel onderwerp, het zingen van mantra’s en Kiertan en een afsluitende meditatie. Satsang is Samen-Zijn om de Eenheid die in allen aanwezig is te beleven.

Door mantra’s te zingen, maak je contact met datgene wat je in wezen bent: vreugde, geluk, zaligheid, stilte. Man betekent denken, tra betekent beschermen. Door mantra’s te zingen, bescherm je jezelf tegen de gedachtestroom die je voortdurend hindert de Eenheid te beleven.

Er is een Werkelijkheid die je niet kunt waarnemen, maar die je zelf bent. Ze is vrede-vreugde in wezen. Kiertan is het bezingen van die Ultieme Werkelijkheid. Het is met Kiertan hetzelfde als met de beoefening van yogahoudingen: je moet erin komen. Je moet er de vrede en vreugde van ontdekken. Maar zodra je die ontdekking hebt gedaan, ben je de rijkste mens van de wereld.

In het dagelijks leven leidt de ‘mind’ (het denken) je voortdurend af van je wezenlijke aard. Het zingen van mantra’s en Kiertan is inspirerend en motiveert je om de invloeden van het denken op te heffen, zodat je op kunt gaan in de Ultieme Werkelijkheid.

Dat wat is !!!

Je hoeft niet te kunnen zingen om mee te doen aan de Satsang. Ieder heeft een eigen geluid. Wees niet bang om je eigen geluid te laten horen!

Iedereen is welkom, ook degenen die niet aan de yogalessen deelnemen.
Kosten
Tijden
Tijdelijk geen satsang

Vereniging Yogadocenten Nederland

Afdeling van de Divine Life Society Rishikesh India

Meld je aan voor een gratis proefles

We raden aan eerst een proefles te volgen voor je besluit tot inschrijving.