Recensies

 

Terug in je eigen energie

De cursus "Terug in je eigen energie" is net als de 4 jaar Yoga academie een mijlpaal. Het heeft me weer opnieuw wakker gemaakt en aangescherpt om helderder te kijken naar wat er zoal vraagt om bewustwording, inzicht, aanvaarding en loslaten. Dat betekent in mijn geval, niet vanuit een verkeerd aangeleerde gewoonte vanuit het hoofd en het almachtige denken leven, maar me openstellen voor wat mijn innerlijke stem aangeeft  als waar en echt. Verstillen, en voelen wat er aan levenskracht voelbaar is, chakra's en er bij stil staan dat er ook zoiets is als een aura, energielichamen die je kan leren aanvoelen en soms zien.

Een naar binnen gerichte zoektocht naar wat je alleen maar méér mens maakt. Zoals de pelgrim dat zoekt te vinden onderweg, op weg naar een ver doel.

Dat was ooit een verlangen, nog eens naar Santiago de Compostella te lopen......

De innerlijke weg lopen met "wijd open ogen", ligt in mijn geval meer voor de hand en zou nog wel eens net zo boeiend en belonend kunnen zijn.

Jans en Joanna zijn super goeie gidsen en met de groep mensen om je heen voelt het heel vertrouwd en leer je veel ook van elkaar.

Het is ergens thuiskomen en geleid en begeleid worden naar wie je "in diepste werkelijkheid bent".

Heel veel dank, Jans, Joanna en Marijke!

 

 

Deze cursus is voor mij zeer verhelderend en bevrijdend geweest door 2wekelijks samen te komen, de theorie te bekijken en de oefeningen te doen. Dit heb ik vervolgens veelvuldig zelf thuis toegepast, waardoor het werkelijk voor mij ging leven. Er kwam veel in beweging en het verdiepte zich wekelijks. Hoewel ik dacht dat ik zeer lenig was, werd ik me zeer bewust van o.a. mijn rugpantser. Mijn doel om deel te nemen was om meer bewustzijn te krijgen op de achterkant van mijn lichaam en dat is in deze 12 weken voluit gelukt. Het was zeker niet altijd comfortabel, maar wel bevrijdend, veel spanningen in mijn lijf losgelaten, waardoor ook veel verdriet loskwam. Het is lichter in mij geworden.

Deze vorm is goed toepasbaar in mijn dagelijks leven en het is eigenlijk heel eenvoudig: gronden, uitademen en volledige aandacht naar de meridianen of energielichamen.

De hoofdstukken van de bijbehorende reader zijn prachtig opgebouwd, sluiten mooi op elkaar aan en het is een handig naslagwerk.

Met dank, Marion

 

Via de nieuwsbrief kwam deze cursus tot mij. Op de yogaschool heb ik een boekje meegenomen en dat doorgelezen. Ik dacht dit lijkt wel wat voor mij. Sinds een paar jaar ervaar ik mijn leven als een mooie leerschool en haak ik in op de dingen die mijn pad kruizen, zo ook deze cursus. Echter ben ik ook nuchter van aard en had ik verder geen verwachtingen. De eerste les was wat onwennig, wat nieuwe gezichten maar ook wat bekenden en iedereen was elkaar wat aan het aftasten. Jans, een man met veel kennis in combinatie met de nodige humor tijdens het theoriegedeelte, wat ik zelf als erg prettig heb ervaren, want het leven is soms al serieus genoeg. Joanna, die de oefeningen voor haar rekening nam, een zeer mooie, fijne en warme stem heeft, waardoor ik echt tot mezelf kwam en de oefeningen optimaal kon uitvoeren. Maar ook de lieve dame die mij af en toe een appje stuurde of ik nog even aan de oefeningen thuis dacht..

Ik keek elke vrijdag uit naar de avond dat ik weer naar de cursus mocht. Ik vond er steeds een rustige aangename sfeer hangen en naarmate het einde van de cursus vorderde leek het erop of iedereen inclusief ik, zichzelf meer durfde bloot te geven tegenover de rest van de groep. Na 8 avonden deze cursus te hebben mogen volgen kan ik voor mezelf zeggen dat er wel degelijk lichamelijk en geestelijk iets is veranderd. Elke avond na de cursus sliep ik als een roosje, om vervolgens de weken erna als een kleine stuiterbal door de dagen te vliegen. De nodige tranen heb ik ook zeker wel gelaten, niet precies wetende wat het was, maar dan de troostende woorden van Joanna ter harte genomen dat het er allemaal bij hoort en niet alles benoemd hoeft te worden. Ja ik kan met volle overtuiging zeggen dat ik GEEN spijt heb dat ik me heb opgegeven. Dus mocht je nog twijfelen, weet dan 1 ding, je oog valt niet voor niets op deze cursus, dus ergens heeft het je geprikkeld, zoals het mij ook deed en ik ben afgegaan op mijn gevoel en intuïtie, iets wat ook ruim aan bod komt tijdens de cursus. Dus mijn advies is DOEN!

Veel liefs Stéphanie

 

 

 

 

Afdeling van de Divine Life Society Rishikesh India

LEES VERDER

Chidananda Yoga Centrum

Intro naam Chidanada Yoga Centrum

LEES VERDER

Samenwerkende Yogadocenten Nederland

LEES VERDER

Gratis proefles

We raden aan eerst een proefles te volgen voor je besluit tot inschrijving.

 

Vraag een proefles aan :

035 - 6933381

info@centrumdehaan.nl

Nieuws

Kijk voor actuele informatie, vakanties en wijzigingen op onze nieuwspagina

LEES VERDER

Netwerk

Alle organisaties waarbij Centrum de Haan is aangesloten.

LEES VERDER

NIEUWSBRIEF

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

StudiO86 Design © 2017