Polariteitsoefeningen

Polariteitsoefeningen

De hele kosmos is doordrongen met Yin en Yang. Zonder Yin is er geen Yang. Zonder nacht heb je geen dag. Zonder vrouw, geen man. Na inspanning komt rust. Yin en Yang vullen elkaar aan.

Je dagelijks leven (emoties, (mentale)activiteiten, stress, slaapritme), maar ook weersveranderingen, lichtvervuiling en lawaai hebben een invloed op het evenwicht van Yin en Yang in je lichaam en geest. Yang is in het lichaam gerelateerd aan het mannelijke, het mentale, kracht en het fysieke. Yin is gerelateerd aan het vrouwelijke, het gevoel, wijsheid en de psyche.

Yin en Yang horen eigenlijk onbewust weer in evenwicht te worden gebracht. Het hectische leven verhindert ons vaak te luisteren naar de signalen van ons lichaam. Disbalans in je energiesysteem uit zich direct is een disbalans in lichaam of geest.

In deze workshop leer je hoe je d.m.v. simpele oefeningen, alleen of met z’n tweeën, de Yin en Yang energie weer is balans kan brengen, waardoor je zowel lichamelijk als geestelijk weer in harmonie komt.

Je krijgt een boekje mee naar huis, zodat je ook thuis de oefeningen kan blijven beoefenen en doorleven.

Vereniging Yogadocenten Nederland

Afdeling van de Divine Life Society Rishikesh India