Yogadocent | Natuurgeneeskundige

Jans de Haan

Jans is hoofddocent van het centrum. Hij is al  meer dan 50 jaar bezig met yoga en 40 jaar yogadocent. Jans heeft meerdere opleidingen gevolgd (o.a. in India) betrekking hebbende op yoga en meerdere energieleer gerelateerd opleidingen.

Hij is als yogadocent aangesloten bij SYN, VYN en bij de Yogafederatie Nederlandstaligen.

Daarnaast is Jans Natuurgeneeskunde therapeut, waarvan hij de kennis ook gebruikt in de yogalessen en workshops.

Naast de reguliere lessen en workshops verzorgt Jans al meer dan 36 jaar Yoga Academie, een vier-jarige docentenopleiding. Deze wordt geaccrediteerd door het SYN (Samenwerkende Yogadocenten Nederland) en voldoet aan de eisen van de Internationale Yoga Federatie.

Naast Jans de Haan wordt het centrum ondersteund door een aantal enthousiaste vrijwilligers, die ( indien nodig ) lessen overnemen.

Joanna Hofsté

Yoga docente

Al sinds mijn studentenperiode in Groningen en de vier jaar daar op volgend tijdens mijn promotie onderzoek was ik al bezig met Yoga. Het gaf me een rustpunt in het gezellig en hectische studentenleven.

Na de verhuizing naar Hilversum was de Yoga op de achtergrond geraakt, ondanks dat het altijd wel bleef kriebelen.

In 2001 in contact gekomen met Jans en weer begonnen met het volgen van de Yogalessen. In 2006 de cursus “Terug in je Eigen Energie” gevolgd en had gelijk het gevoel: Dit is het. Dit is het waar ik jaren lang naar opzoek ben geweest. In 2007 gestart met de Yoga Docenten opleiding binnen het centrum. Het voelde als thuiskomen.

Sinds 2008 geef ik, vanuit mijn eigen bedrijfje Yoga Balans regelmatig les in het centrum. Op me verder te ontwikkelen en verdiepen volg ik regelmatig bijscholingen, cursussen en workshops buiten het centrum.

Zoals zwangerschapsyoga opleiding bij Ananda Yoga Centrum In Ellecom, Babymassage bij RGDB (Register Gecertificeerde Docenten Babymassage), Medische basiskennis bij Total Health, Intuitieve Ontwikkeling bij Mens&Intuïtie in Amersfoort.

Als yogadocente aangesloten bij het SYN.

Naast de lessen verzorg ik regelmatig workshops en cursussen binnen het centrum. Tevens geef ik de anatomie, pathologie, chakra en energieleer en ãsana binnen de Yoga Docenten opleiding van het centrum.

Yoga is voor mij een manier van leven. En geniet van de momenten wanneer ik dit kan delen met de mensen om me heen.

Hari Om

Annemarie Schäfer

Administratie & blog

Op mijn 20ste ben ik yogalessen gaan volgen in Centrum de Haan en zo heb ik contact mogen maken met yoga.

Tijdens een turbulente studententijd aan de Toneelacademie ben ik altijd yoga blijven doen ter onderhoud van lijf en geest.

Na een rits aan yogascholen te hebben bezocht, en tevens een flinke zoektocht naar gezondheid, vitaliteit en balans te hebben ervaren, ben ik negen jaar later, in 2019, begonnen met de yoga academie bij Centrum de Haan en volg ik hier ook weer de lessen.

Sindsdien draai ik ook mee achter de schermen, waar ik help met een ratjetoe aan administratieve klusjes, en de meeste blogs schrijf voor op de website. Een interessante en gezellige aanvulling op mijn yoga-pad!

Tamara Bergkamp

Yoga docente

Yoga is op mijn pad gekomen in 2001. Het begon met het beoefenen van ‘asanas’, het bereiken van rust en kleine inzicht momentjes, dat er veel meer was dan de fysieke ervaring.

In 2008, heb ik een thuis gevoel gevonden in Yoga Centrum de Haan, de wekelijkse lessen waar de asanas in diepte werden uitgelegd en de zaterdagse Satsangs hebben de deur geopend naar de rijkdom van Yoga.

De Yoga Academie, retraites –ook in India -, de verschillende cursussen en workshops - Terug in je eigen energie, Duo Yoga, Yoga Nidra- hebben met wijsheid en liefdevolle begeleiding en richting gegeven -en nog steeds- om een stapje verder de pad naar binnen te gaan.

Het lange pad naar huis, in eenheid met de Oorsprong, het pad van Yoga.

Daarnaast ben ik betrokken bij organisatorische werkzaamheden.

Marije de Rooy-Tibben

Yoga Docente

Het begon met een verlangen, maar wat voor een verlangen? Naar ‘’iets’? Rust, balans? Als kind las ik al graag diverse spirituele boeken. Op de universiteit van Nijmegen kwam ik aanraking met yoga.

Toen ik in 2007 bij mijn vriend (nu man) in zijn ‘studentenkamer’ trok zag ik schuin tegenover het huis dat er een yogacentrum gevestigd was.

Centrum de Haan werd een plek waar ik mij thuis voelde. Ook mijn man Jasper en twee kinderen Eliah en Amélie zijn hier graag.

De yogalessen, retraites, cursussen, zoals ‘Terug in je eigen energie’ en vanaf 2014 de Yoga Academie hebben mij veel inzichten gegeven.

Het geeft ook een gevoel van dankbaarheid. Hoe het ook stormt in mij of om mij heen, door yoga heb ik ervaren dat er een centrum in mij aanwezig is waar er rust is en stilte.

Het pad van yoga is een prachtige leidraad op weg naar de Eenheid. Yoga is een manier van leven geworden.

Het is fijn om te mogen invallen als yogadocent op het centrum.

Jule

Yoga docente

In 2006 kwam ik bij het centrum van Jans terecht.

Meteen na de eerste les begreep ik dat een yogales volgen op dit centrum een heel andere ervaring biedt dan ik gewend was. Ik kwam thuis.

Sinds ik ben begonnen met de Yoga Academie, bestudeer ik de Bhagavad Gita en de yoga sutra’s van Patanjali.

Mijn aanvankelijke verwarring veranderde in verwondering over wat deze eeuwenoude geschriften te vertellen hebben. Het opende de deur naar binnen, van een wereld van dualiteit naar een wereld van eenheid en rust.

Een stapje op weg naar rustvol gewaar zijn: yoga beoogt immers het stilleggen van de wervelingen in de geest.

Zo heb ik geleerd dat de perfecte yoga asana niet het doel is. Het is niet de prestatie, maar de werking van de asana waar het om gaat.

Blij en dankbaar dat ik dit ben tegengekomen, er mag leren en lesgeven.

Ellen Palmboom

Healer | aurareader

Ik heb eerst gewerkt in diverse functies in het wetenschappelijk onderzoek en het bedrijfsleven, maar de yogalessen, de Yoga Academie en de cursussen van het Centrum openden voor mij een heel andere wereld.

Ik ging een opleiding tot healer en aurareader volgen en heb nu een praktijk in Amsterdam.

De lessen en workshops van het centrum vormen voor mij nog altijd een bron van inspiratie.

Zie voor informatie over mijn praktijk mijn vernieuwde website.