Yogadocent | Natuurgeneeskundige

Jans de Haan

Jans is hoofddocent van het centrum. Hij is al  meer dan 50 jaar bezig met yoga en 40 jaar yogadocent. Jans heeft meerdere opleidingen gevolgd (o.a. in India) betrekking hebbende op yoga en meerdere energieleer gerelateerd opleidingen. Als yogadocent aangesloten bij VYN en Internationale Yoga Federatie.

Daarnaast is Jans Natuurgeneeskunde therapeut, waarvan hij de kennis ook gebruikt in de yogalessen en workshops. Gevolgde opleidingen: Toegepaste Kinesiologie, TFH instructeur, module Klassieke Homeopathie, Sportmassage, EFT, Bach therapie, Metamorfose Massage, Intuïtieve Ontwikkeling en Alpha training en Vasten Specialist.  

Naast de reguliere lessen en workshops verzorgt Jans al meer dan 40 jaar de Yoga Opleiding, een vier-jarige docentenopleiding. Deze wordt geaccrediteerd door VYN  en voldoet aan de eisen van de Internationale Yoga Federatie.

Joanna Hofsté

Yoga Docente

Al sinds mijn studentenperiode in Groningen en de vier jaar daar op volgend tijdens mijn promotie onderzoek was ik al bezig met Yoga. Het gaf me een rustpunt in het gezellig en hectische studentenleven.

Na de verhuizing naar Hilversum was de Yoga op de achtergrond geraakt, ondanks dat het altijd wel bleef kriebelen. In 2001 in contact gekomen met Jans en weer begonnen met het volgen van de Yogalessen. In 2006 de cursus “Terug in je Eigen Energie” gevolgd en had gelijk het gevoel: Dit is het. Dit is het waar ik jaren lang naar opzoek ben geweest. In 2007 gestart met de Yoga Docenten opleiding binnen het centrum. Het voelde als thuiskomen.

Sinds 2008 geef ik regelmatig les in het centrum. Op me verder te ontwikkelen en verdiepen volg ik regelmatig bijscholingen, cursussen en workshops buiten het centrum.

Zoals zwangerschapsyoga opleiding bij Ananda Yoga Centrum In Ellecom, Babymassage bij RGDB (Register Gecertificeerde Docenten Babymassage), Medische basiskennis bij Total Health, Intuitieve Ontwikkeling bij Mens&Intuïtie in Amersfoort.

Als yogadocente aangesloten bij VYN.

Naast de lessen verzorg ik regelmatig workshops en cursussen binnen het centrum. Tevens geef ik de anatomie, pathologie, chakra en energieleer en ãsana binnen de Yoga Docenten opleiding van het centrum.

Yoga is voor mij een manier van leven. En geniet van de momenten wanneer ik dit kan delen met de mensen om me heen.

Hari Om

Tamara Bergkamp

Yoga Docente

Yoga is op mijn pad gekomen in 2001. Het begon met het beoefenen van ‘asanas’, het bereiken van rust en kleine inzicht momentjes, dat er veel meer was dan de fysieke ervaring.

In 2008, heb ik een thuis gevoel gevonden in Yoga Centrum de Haan, de wekelijkse lessen waar de asanas in diepte werden uitgelegd en de zaterdagse Satsangs hebben de deur geopend naar de rijkdom van Yoga.

De Yoga Academie, retraites –ook in India -, de verschillende cursussen en workshops - Terug in je eigen energie, Duo Yoga, Yoga Nidra- hebben met wijsheid en liefdevolle begeleiding en richting gegeven -en nog steeds- om een stapje verder de pad naar binnen te gaan.

Het lange pad naar huis, in eenheid met de Oorsprong, het pad van Yoga. Daarnaast ben ik betrokken bij organisatorische werkzaamheden.

Marije de Rooy-Tibben

Yoga Docente

Het begon met een verlangen, maar wat voor een verlangen? Naar ‘’iets’? Rust, balans? Als kind las ik al graag diverse spirituele boeken. Op de universiteit van Nijmegen kwam ik aanraking met yoga.

Toen ik in 2007 bij mijn vriend (nu man) in zijn ‘studentenkamer’ trok zag ik schuin tegenover het huis dat er een yogacentrum gevestigd was.

Centrum de Haan werd een plek waar ik mij thuis voelde. Ook mijn man Jasper en twee kinderen Eliah en Amélie zijn hier graag.

De yogalessen, retraites, cursussen, zoals ‘Terug in je eigen energie’ en vanaf 2014 de Yoga Academie hebben mij veel inzichten gegeven.

Het geeft ook een gevoel van dankbaarheid. Hoe het ook stormt in mij of om mij heen, door yoga heb ik ervaren dat er een centrum in mij aanwezig is waar er rust is en stilte.

Het pad van yoga is een prachtige leidraad op weg naar de Eenheid. Yoga is een manier van leven geworden.

Het is fijn om als yogadocente les te geven op het centrum en binnen de Yoga Academie. Daarnaast ben ik betrokken bij organisatorische werkzaamheden.