Hand Mudra's

Hand Mudra's

In het Oosten wordt al sinds duizenden jaren gebruik gemaakt van handmudra’s. Denk hierbij aan de mudra’s gebruikt tijdens meditatie.

Een handmudra (mudra betekent zegel of gebaar) is een bepaalde houding van je handen en vingers. Door bepaalde vingers te strekken, te buigen of vingers met elkaar te verbinden kan je invloed uitoefenen op je fysieke, energetische en/of emotionele lichamen, om zo het geheel weer in harmonie te brengen. Bepaalde energiestromen in je meridianenstelsel worden gestimuleerd, gestuurd of tijdelijk geblokkeerd.

Mudra’s kan je o.a. gebruiken voor het herstellen van fysieke spanning (bv in je rug), het beïnvloeden van je gemoedstoestand (bv geïrriteerd, boos, gefrustreerd) om je innerlijke rust te ervaren, het ontwikkelen van je intuïtie, inzicht, onderscheidingsvermogen, concentratie of je chakra’s verder te openen.

Een mudra kan je toepassen tijdens je meditatie, maar in principe kan je een mudra altijd en overal beoefenen; zittend, liggend, staand en zelfs lopend.

In deze workshop zullen verschillende mudra’s worden doorgenomen en ervaren. Aan de hand van een boekje kan je thuis verder om het nog dieper en intenser te beleven en doorleven. Ervaar zelf wat er gebeurt.