Chakra Cursus

Chakra Cursus

Veel mensen hebben wel eens van chakra’s gehoord, maar de meeste mensen realiseren niet dat dit de meest essentiële energiecentra zijn in lichaam en alle informatie bevatten die zowel je fysieke lichaam als je psyche nodig heeft om te kunnen functioneren en spiritueel te ontwikkelen in dit leven.

Alhoewel chakra’s geen stoffelijke entiteiten zijn, zijn ze erg belangrijk voor je fysieke, psychische en spirituele ontwikkeling. Dit noemen we respectievelijk de (fysieke) kwaliteiten en (psychische) vermogens van de chakra’s.

Afhankelijk van je rugzakje met daarin je niet verwerkte ervaringen (m.a.w. je karma), die je steeds met je meedraagt, zijn de chakra’s nog niet volledig ontwikkeld. De ervaringen in je dagelijks leven zijn nodig om te verwerken, waardoor de daaraan gerelateerde blokkades in de chakra’s kunnen worden opgelost.

Door Yoga (ãsana’s, pranayama’s en meditatie) is het mogelijk om in contact te komen met je (energetische) blokkades, waarvan de oorzaak gelegen is in één of meerdere chakra’s. Door te leren deze blokkades los te laten (m.a.w. een deeltje van je karma op te lossen), is het mogelijk de chakra’s verder te openen, waardoor de kwaliteiten en vermogens nog beter tot uiting komen en is direct waarneembaar in je psyche en fysieke lichaam.

Deze cursus bestaat uit een deel theorie en deel praktijk (ãsana’s, pranayama en meditatie). Zo krijg je inzicht in de chakra’s en tevens krijg je tools aangereikt om met de chakra’s aan de slag te gaan.

Vereniging Yogadocenten Nederland

Afdeling van de Divine Life Society Rishikesh India