6 boekentips voor je zomer!

Zin om tijdens je vakantieperiode geïnspireerd te worden? In het zonnetje, aan het zwembad of languit op de bank mooie en interessante verhalen tot je te nemen? Toe aan voeding voor je ziel? Nu we weer massaal op vakantie kunnen én gaan zijn wat tips voor fijn leesvoer wel op zijn plek. Bij deze onze 6 favorieten van dit moment!

Verslaafd aan liefde – Jan Geurtz

Een helder en luchtig geschreven boek over de conflicten en moeilijkheden die we allemaal tegenkomen in één van de grootste bespiegelingen in onze levens: de liefdesrelatie. Jan Geurtz legt op verfrissende wijze uit welke patronen te vinden zijn in de liefdesrelaties die we hebben, én hoe daarmee om te gaan. In het boek begeleidt hij je naar een spirituele manier van liefhebben, door zelfonderzoek.

Hij neemt je mee vanuit zijn eigen ervaring en vanuit een boeddhistische achtergrond. De soms diep verborgen patronen en mechanismen blijven door zijn simpele uitleg niet langer abstract maar worden concreet gemaakt. De rode draad door het boek is dat je alle moeilijkheden die je tegenkomt mag transformeren naar liefde voor jezelf. De weg waar hij je op meeneemt is er één van compassie. Een weg van liefde, naar liefde.

Oer – Corien Oranje, Cees Dekker, Gijsbert van den Brink

Oer begint met een fascinerende vertelling van het scheppingsverhaal. Proton, een minuscuul deeltje dat vlak na de oerknal ontstaat en door de ruimte vliegt, neemt je mee op een duizelingwekkende reis door de tijd, van oerknal tot de evolutie van het leven tot de dag van vandaag.

Proton maakt vol verwondering mee hoe de Scheppende kracht de ruimte en tijd instelt, wetten in gang zet, licht schept, geluid en kleur. Hoe het ervoor zorgt dat de planeet aarde een veilig huis wordt voor de mens en hoe bijzonder het is.

De drie auteurs vullen elkaar naadloos aan: Corien Oranje is de verteller, Gijsbert van den Brink is theoloog en Cees Dekker is wetenschapper. Samen vertellen zij het grote verhaal van de schepping op een nieuwe, frisse manier, die recht doet aan wetenschappelijke bevindingen van het ontstaan van het heelal en de mens.

Een fijn, helder boekje voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het ontstaan van het leven.

Boek van vergeving – Willem Glaudemans

Is vergeving moeilijk? Velen denken van wel. Ze zien het als een lang en moeizaam proces dat veel energie en tijd kost. Maar dit hoeft niet zo te zijn. Je schaadt alleen jezelf als je niet vergeeft, en dát kost pas veel tijd en energie.

Vergeving begint met de bereidheid. Je bent bereid om anders te kijken, je staat open om nieuwe mogelijkheden te overwegen. Het is de sleutel om uit de vicieuze cirkel van pijn en verwijt te komen.

Vergeven is een keuze die je maakt, met je zelf. Het is een innerlijk proces, een reinigingsproces. Het gaat immers om jouw oordelen, haat en slachtofferschap die gezuiverd mogen worden. Vergeven is ont-schuldigen.

Dit mooie, praktische boek geeft je alle bouwstenen voor vergeving en zelfvergeving. En het sleutelwoord is overgave.

Een gids van wond naar wonderen.

Liefhebben zonder voorwaarden  – Paul Ferrini

Wat is liefhebben nu eigenlijk echt? En wat is onvoorwaardelijkheid? In dit boek neemt Paul Ferrini je mee op weg naar het bereiken van échte onvoorwaardelijke liefde, vanuit het christusbewustzijn. Deze weg gaat natuurlijk niet alleen over het liefhebben van anderen, maar vooral ook over het liefhebben van jezelf, zonder oordelen, concepten, opvattingen en schaamte. Hij predikt juist voor acceptatie, vergeving, openheid en compassie.

Een prachtig boek vol wijsheid. Tevens een boek dat je je leven lang opnieuw kan blijven lezen, en waaruit je steeds weer iets nieuws haalt. Een boek voor iedereen. Een must-have in je kast!

Het boek van wijsheid – Arun Gandhi

Geschreven door de kleinzoon van Mahatma Gandhi, de grote activist en bekende verspreider van het gedachtegoed van geweldloosheid. Tot ver na zijn dood heeft Mahatma Gandhi een spirituele erfenis achtergelaten. In dit boek zet Arun Gandhi 11 spirituele lessen neer die hij als jong jongetje geleerd heeft van zijn opa, tijdens zijn tijd bij hem in de ashram in India.

Deze levenslessen zijn met eenvoud opgeschreven en in een heerlijk rap tempo weg te lezen, maar bevatten toch essentiële boodschappen. Het is een fijn, luchtig boek waarmee je toch inspiratie opdoet en tevens leert over het leven van Mahatma Gandhi en over een totaal andere wereld. Het is ondanks de gewichtige inhoud gemakkelijk, beeldend en verhalend opgeschreven en Arun Gandhi neemt je zo echt even mee op reis. Een boek om van te genieten!

De essentie van de Bhagavad Gita – Swami Dayananda

Een heldere vertaling en uitleg over het meest spirituele boek; de Bhagavad Gita. Het legt in duidelijke bewoording uit hoe we vanuit onwetendheid handelen en daardoor de essentie van het mens-zijn op deze aarde mislopen. Dit is de reden van onze geboortes (incarnaties), waarin we leven in een vicieuze cirkel. In het boek wordt uitgelegd hoe we dit kunnen doorbreken.

In diepste wezen is de mens Geluk en Vrede. Het is een staat van Zijn inherent aan de essentie waaruit het leven in al zijn hoedanigheden is ontstaan. Hoe kom je terug bij de bron? Hierover schrijft Swami Dayananda met grote helderheid, te begrijpen voor iedereen. Zeker voor mensen die geïnteresseerd zijn in bewustwording en zelfonderzoek geeft het handvatten om zelfbewust te transformeren en op die manier tot bevrijding te komen.

We wensen iedereen een fijne zomer met veel inspiratie!

Jans, Joanna en Annemarie