Ken anderen door jezelf te kennen

Workshops en Cursussen

 

Terug in je Eigen Energie

In deze 8 delige cursus werk je aan het ervaren van je eigen energie in de relatie tot de wereld om je heen. De cursus is bedoeld om te leren hoe je je eigen energie en daarmee jezelf in balans kunt houden. Je maakt kennis met de theorie en praktijk van je eigen energiesysteem, bestaande uit meridianen, chakra's, energielichamen en de aura.

 

De voortdurende stroom van ervaringen in je dagelijks leven heeft continu invloed op je eigen energie. Dit geldt ook voor negatieve energieën van mensen uit je omgeving en elektromagnetische straling (elektrosmog), gsm, wifi, enz. Deze invloeden kunnen zich mentaal, emotioneel of op ander manier uiten.

 

Naast de nodige theorie is er veel aandacht voor de praktijk met eenvoudige en verrassende oefeningen.

In het centrum bevinden zich een informatieboekje waarin je een beknopte omschrijving van elke 8 delen vind zoals ze aanbod komen. De theorie die in elk dagdeel wordt aangereikt, kun je direct in praktijk gaan ervaren!

 

Start : voorjaar 2018

Data :

Tijd : 19:00 - 22:00 uur

Kosten : €450,- ( kan na overleg in termijnen worden betaald )

Recencies

Hand Mudra's

In het Oosten wordt al sinds duizenden jaren gebruik gemaakt van handmudra’s. Denk hierbij aan de mudra’s gebruikt tijdens meditatie.

Een handmudra (mudra betekent zegel of gebaar) is een bepaalde houding van je handen en vingers. Door bepaalde vingers te strekken, te buigen of vingers met elkaar te verbinden kan je invloed uitoefenen op je fysieke, energetische en/of emotionele lichamen, om zo het geheel weer in harmonie te brengen. Bepaalde energiestromen in je meridianenstelsel worden gestimuleerd, gestuurd of tijdelijk geblokkeerd.

 

Mudra’s kan je o.a. gebruiken voor het herstellen van fysieke spanning (bv in je rug), het beïnvloeden van je gemoedstoestand (bv geïrriteerd, boos, gefrustreerd) om je innerlijke rust te ervaren, het ontwikkelen van je intuïtie, inzicht, onderscheidingsvermogen, concentratie of je chakra’s verder te openen.

 

Een mudra kan je toepassen tijdens je meditatie, maar in principe kan je een mudra altijd en overal beoefenen; zittend, liggend, staand en zelfs lopend.

In deze workshop zullen verschillende mudra’s worden doorgenomen en ervaren. Aan de hand van een boekje kan je thuis verder om het nog dieper en intenser te beleven en doorleven. Ervaar zelf wat er gebeurt.

 

Docent : Jans de Haan en Joanna Hofsté

Data : vrijdagavond najaar

Tijd : 19:00 - 21:30 uur

Kosten :

Recencies

Yoga Nidra

Yoga Nidra betekent Yogaslaap. Het is een techniek van ongeveer 30-40 minuten voor een diepe ontspanning: fysiek, mentaal en emotioneel, waarin het zelfhelende en zelfgenezende vermogen van het lichaam optimaal kan werken. Hierdoor kunnen lichamelijk en geestelijk blokkades opgeheven worden.

 

De Yoga Nidra is een meer efficiëntere en effectieve manier van ontspanning en herstel dan de conventionele slaap. De Yoga Nidra geeft niet alleen ontspanning, maar kan ook je persoonlijkheid en karakter beïnvloeden door het gebruik maken van een Sankalpa of affirmatie. Het is een korte positieve zin die de diepe lagen van het onderbewustzijn beïnvloedt. Oude gewoontes, overtuigingen, concepten, karaktertrekken en verslavingen kunnen doorbroken worden.

 

Het eerste deel van de workshop zal gebruikt worden om uitleg te geven over de werking van de Yoga Nidra. De Yoga Nidra bestaat uit een verschillende fases, die stuk voor stuk uitgelegd worden. Wat is de uitwerking op lichaam en geest. In het tweede deel mag je Yoga Nidra gaan ervaren. Door middel van een stem wordt je door je lichaam geleid en hier en daar onder begeleiding van muziek.

 

Docenten : Jans de Haan en Joanna Hofsté

Data : vrijdagavond najaar

Tijd : 19:30 - 21:30 uur

Kosten : €65,- (inclusief CD met ingesproken Yoga Nidra)

Recencies

Surya Namaskar

Surya Namaskar (groet aan de zon) bestaat uit twaalf ãsana’s die dynamisch achter elkaar worden uitgevoerd, waardoor het lichaam afwisselend voorwaarts en achterwaarts buigt. Hierdoor worden de spieren en gewrichten soepel. Hart en ademritme worden getriggerd, bloed- en lymfecirculatie worden gestimuleerd. Meridianen (energiekanalen) en de chakra’s worden gerekt en geactiveerd waardoor de Prãna (levensenergie) beter begint te stromen.

 

Dit alles resulteert o.a. dat je innerlijke kracht toeneemt en je lichaam en geestelijk sterker wordt. Lichamelijke klachten worden minder en geestelijk word je rustiger. Het geeft je een energieboost en een innerlijke rust voor de rest van de dag. Surya Namaskar kan je beoefen op verschillende bewustzijnsniveaus; beginnend bij een pure fysieke oefening tot een complete meditatieve oefening, waarbij de ãsana’s gecombineerd worden met mantra's en chakra's.

In deze workshop zullen de houdingen en bewegingen worden doorgenomen en ervaren, waarbij ook het ademen, mantra’s en chakra’s de aandacht krijgt.

 

Docenten : Jans de Haan

Data : 16 september

Tijd : 09:30 - 15:00 uur

Kosten : €75,- p.p.

Recencies

Duo yoga

Elk mens is een mengeling van negatieve en positieve geladen energie, ook wel bekent als de Yin en Yang. Yin (-) is in het lichaam gerelateerd aan het vrouwelijke, het gevoelslichaam en staat voor wijsheid, gevoel en emotie. Yang is gerelateerd aan het mannelijke, het mentale lichaam en staat voor kracht en het denken.

 

De mate en de verhouding waarin Yin en Yang ons lichaam doorstroomt is bepalend voor ons geestelijke en fysieke balans.

De Yin-Yang energie stroomt het lichaam in én uit o.a. via de chakra’s die zich ook bevinden in de handpalmen en voetzolen. Bij Duo Yoga maak je contact in de ãsana met de ander bijvoorbeeld door de voetzolen of handpalmen tegen elkaar te plaatsen. Door de gecombineerde energiestromen van jullie beide worden de energiekanalen (Nadi’s of Meridianen) op een veel krachtigere manier gezuiverd dan bij een individuele yoga ãsana.

 

Ook is het mogelijk om elkaar te helpen om op een veilige manier iets verder en dieper in de ãsana te komen, m.a.w. de energetische blokkades los te laten. Wanneer jij met aandacht en in het gewaarzijn op de juiste manier uitademt en je yoga partner voorzichtig en met beleid tegen je aanduwt, verleg je ook je fysieke grenzen.

Duo Yoga is dus een leuke en intense manier om je lichaam, zowel fysiek, geestelijk als energetisch weer in balans en evenwicht te brengen.

 

Docenten : Jans de Haan

Data : 11 november

Tijd : 09:30 - 15:00 uur

Kosten : €75,- p.p.

Recencies

Kriya yoga

Kriya stamt af van de Sanskrietwortel ‘Kri’ wat ‘doen’ betekent. Een Kriya is een doorgaande beweging van het lichaam op het ritme van de adem. Kriya’s zijn niet zomaar mechanische bewegingen. Kriya’s zijn bewegingen van Prãna en het Gewaarzijn. Bij Kriya’s gaat het vooral om de Prãnastroom en een diepere beleving van het gevoel van opladen tijdens de inademing, het vasthouden van de adem en het gevoel van loslaten (een diepe ontspanning) tijdens de uitademing. Dit brengt je in een diepere staat van Gewaarzijn.

 

De fundamentele gedachte van Kriya Yoga is dat jij - als Bewustzijn - stil en onbeweeglijk bent, terwijl het lichaam werkt, iets doet, een handeling verricht.

In deze 2-daagse workshop zullen op een ontspannen manier de verschillende Kriya’s worden doorgenomen en ervaren. Je krijgt een boekje mee naar huis, zodat je ook thuis de Kriya’s kan blijven beoefenen en doorleven.

 

Docenten : Jans de Haan

Data : zomer 2017

Tijd : 09:30 - 16:00 uur

Kosten : €75,- p.p.

Recencies

Seizoensyoga

Zoals de natuur continue in beweging is met wisselende seizoenen, is ook ons lichaam (fysiek, mentaal en energetisch) met hetzelfde ritme in beweging.

Zo binnen en, zo buiten.

 

Tijdens de seizoenen worden specifieke meridianen beïnvloed. De zomer, bijvoorbeeld, is verbonden aan de dunne darm en hartmeridiaan.

 

Aangezien we energetisch steeds meer belast worden door externe factoren, die een verstorende werking hebben op ons energiesysteem, is het zinvol om eens extra aandacht te geven aan de meridianen.

 

Elk seizoen zal er een uitgebreide yogales worden gegeven waarin aandacht besteed gaat worden aan de meridianen: waar lopen ze, hoe werken ze en hoe kan je ze in balans brengen (én houden) door middel van ãsana's, handmudra's en meditatie.

 

 

Docent : Jans de Haan en Joanna Hofsté

Data : 25 augustus     zomer

           6 oktober        herfst

           12 januari       winter

           6 april            lente

Tijd : 19:30 - 21:30 uur

Kosten : €90,- voor alle vier de lessen

              €25,- voor een losse les

 

Recencies

Polariteitsoefeningen

 De hele kosmos is doordrongen met Yin en Yang. Zonder Yin is er geen Yang. Zonder nacht heb je geen dag. Zonder vrouw, geen man. Na inspanning komt rust. Yin en Yang vullen elkaar aan. Je dagelijks leven (emoties, (mentale)activiteiten, stress, slaapritme), maar ook weersveranderingen, lichtvervuiling en lawaai hebben een invloed op het evenwicht van Yin en Yang in je lichaam en geest. Yang is in het lichaam gerelateerd aan het mannelijke, het mentale, kracht en het fysieke. Yin is gerelateerd aan het vrouwelijke, het gevoel, wijsheid en de psyche.

 

Yin en Yang horen eigenlijk onbewust weer in evenwicht te worden gebracht. Het hectische leven verhindert ons vaak te luisteren naar de signalen van ons lichaam. Disbalans in je energiesysteem uit zich direct is een disbalans in lichaam of geest.

 

In deze workshop leer je hoe je d.m.v. simpele oefeningen, alleen of met z’n tweeën, de Yin en Yang energie weer is balans kan brengen, waardoor je zowel lichamelijk als geestelijk weer in harmonie komt. Je krijgt een boekje mee naar huis, zodat je ook thuis de oefeningen kan blijven beoefenen en doorleven.

 

Docente : Jans de Haan en Joanna Hofsté

Data : 8 december

Tijd : 19.30 tot 21.30 uur

Kosten :  €40,-

Recencies

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

Home | Nieuws | Yoga | Natuurgeneeskunde | Workshops | Retraite - vastenweekend | Over Ons

Afdeling van de Divine Life Society Rishikesh India

LEES VERDER

Chidananda Yoga Centrum

Intro naam Chidanada Yoga Centrum

LEES VERDER

Gratis proefles

We raden aan eerst een proefles te volgen voor je besluit tot inschrijving.

 

Vraag een proefles aan :

035 - 6933381

info@centrumdehaan.nl

Nieuws

Kijk voor actuele informatie, vakanties en wijzigingen op onze nieuwspagina

LEES VERDER

Netwerk

Alle organisaties waarbij Centrum de Haan is aangesloten.

LEES VERDER

NIEUWSBRIEF

Algemene voorwaarden

Studio86 - 2017