Home | Nieuws | Yoga | Natuurgeneeskunde | Workshops | Retraite - vastenweekend | Over Ons

Retraite

Retraite betekent ‘je terug trekken’. Je terug trekken uit je dagelijks leven, alles voor een paar dagen achter je laten om simpel gewoon te mogen Zijn, op dit moment. Je eigen innerlijke rust weer te mogen ervaren. Stilstaan voor wat er Nu is. Niets meer. En ook niets minder.

De Stilte Retraite zal plaats vinden op Landgoed de Leonardushoeve in Belveld. Landgoed de Leonardushoeve is een voormalige kloosterboerderij met verschillende tuinen en stukken bos op 7 ha. grond. Het ligt in het Limburgse land tussen de Duitse bossen en de Hollandse Maas.

In voorjaar retraite zal o.a. aandacht besteden worden aan Chakra’s en Meridianen in combinatie met spieren en ãsana’s. En verder”Spiritueel leven in het menselijk lichaam, gevoed door de levenskracht”. Uiteraard ook tijd voor meditatie en gezamenlijk matra’s zingen.

 

Datum : Vrijdag 3 november 17.30 uur t/m zondag 5 november 16.00 uur

Locatie : Landgoed Leonardushoeve te Belveld

Recencies

Vasten weekend

Sapvasten is een manier om zowel lichamelijk als geestelijk te ontgiften. Dagelijks wordt ons lichaam blootgesteld aan afvalstoffen en toxines; voeding, stress en emoties kunnen een oorzaak zijn dat ons lichaam afvalstoffen en toxines bevat. En denk aan de vervuilde lucht die we dagelijks inademen. Deze afvalstoffen hopen zich op in ons (vet)weefsel en kunnen allerlei gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals o.a. vermoeidheid, lusteloosheid, verkoudheid, pijnlijke gewrichten of darmklachten.

 

Door het lichaam te helpen d.m.v. sapvasten kun je je darmen reinigen, je lever en nieren stimuleren en voel je je weer energieker en verminderen of verdwijnen de meeste van de klachten.  Je voelt je energieker en sterker, zowel fysiek als geestelijk. Naast het fysieke is vasten namelijk ook een prachtige gelegenheid om ook psychische gifstoffen af te voeren. Boosheid, verdriet, jaloezie, frustratie, etc. hebben ook invloed op de conditie van je lichaam.

 

Het weekend zal bestaan uit gemakkelijke ãsana’s, pranayama, meditatie, wandelingen en sauna. Er is voldoende tijd om tot je zelf te komen, een periode van bezinning. Allemaal gericht op het zuiveren van lichaam en geest.

Voorafgaand aan de kuur bouw je je eetpatroon langzaam, volgens een door ons aangeleverd schema, af. Na afloop van de kuur bouw je je eetpatroon weer langzaam op.

 

Docenten : Jans de Haan en Joanna Hofsté

Data : voorjaar 2018

Tijd : vrijdag 17.00 uur t/m zondag 17.00 uur

Kosten : Rond de €200,-

Recencies

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

Afdeling van de Divine Life Society Rishikesh India

LEES VERDER

Chidananda Yoga Centrum

Intro naam Chidanada Yoga Centrum

LEES VERDER

Gratis proefles

We raden aan eerst een proefles te volgen voor je besluit tot inschrijving.

 

Vraag een proefles aan :

035 - 6933381

info@centrumdehaan.nl

Nieuws

Kijk voor actuele informatie, vakanties en wijzigingen op onze nieuwspagina

LEES VERDER

Netwerk

Alle organisaties waarbij Centrum de Haan is aangesloten.

LEES VERDER

NIEUWSBRIEF

Algemene voorwaarden

Studio86 - 2017