Contact

Centrum de Haan

St. Janslaan 63

1402 LN Bussum

 

De ingang van het centrum is aan de Singel 89c.

 

Telefoon: 035 - 6933381

E-mail: info@centrumdehaan.nl

 

IBAN NL41RABO 0383793106

Jans de Haan

Jans is hoofddocent van het centrum. Hij is al  meer dan 35 jaar bezig met yoga. Jans heeft meerdere opleidingen gevolgd (o.a. in India)betrekkinghebbende op yoga en meerdere energieleer gerelateerd opleidingen.

 

Daarnaast is Jans Natuurgeneeskundig therapeut, waarvan hij de kennis ook gebruikt in de yogalessen en workshops.

Naast de reguliere lessen en workshops verzorgt Jans al meer dan 28 jaar Yoga Academie, een vier-jarige docentenopleiding.

Naast Jans de Haan wordt het centrum ondersteund door een aantal enthousiaste vrijwilligers, die ( indien nodig ) lessen overnemen.

Marijke Manuel

Mijn naam is Marijke Manuel en ik woon in Hilversum.

Na flink wat studiejaren met verschillende studierichtingen ben ik uiteindelijk afgestudeerd aan de Universiteit Wageningen op Milieuvoorlichting en Educatie. Toen moest ik wel gaan werken en kwam terecht bij een groot ingenieursbureau. Van daaruit ben ik 10 jaar betrokken geweest bij het spannende project voor de aanleg van de Noord/Zuidlijn in Amsterdam.  Met de komst van 2 kinderen nam het leven een andere wending. Ik kwam terecht bij het Centrum de Haan. Daar viel het kwartje al snel: hier gebeuren dingen die mij echt raken. En ja, daar was een opleiding! Tussen 2008 en 2013 heb ik de Yoga-academie gedaan, gevolgd door een diploma. Mijn betrokkenheid bij het centrum is met de jaren gegroeid. Wat ik graag doe is tekstuele ondersteuning: de wat abstracte materie op heldere en begrijpelijke manier overbrengen. Het cursusmateriaal voor de cursus Terug in je Eigenenergie bijvoorbeeld, maar ook andere boekjes en aankondigingen. Tevens verzorg ik indien nodig als invaller met veel liefde en plezier een Yogales.

Gijsje de Reuver

Mijn naam is Gijsje. De afgelopen jaren had ik het geluk de yoga academie bij Joanna en Jans te mogen volgen. Dit is een zeer leerzame, heilzame periode geweest waarin ik dichter bij me Zelf heb mogen komen. Daar ben ik heel dankbaar voor.

De cursussen Terug in je eigen energie en Kriya yoga hebben me nog meer verdieping gegeven.

Binnen het centrum val ik weleens in wanneer Joanna en/ of Jans verhinderd zijn. Ook ben ik werkzaam als yogadocent voor peuters binnen het bedrijf waar ik werk. Op verschillende kinderdagverblijven mag ik daar wekelijks yogalessen voor de peuters verzorgen. De lessen verzorg ik met heel veel liefde en plezier. Het is een groot geluk de peuters te zien bewegen op muziek, op hun eigen wijze dieren na te zien doen en liggend onder dekentje luisterend naar muziek tot rust te zien komen. Dat laatste is doorgaans het favoriete onderdeel van peuters.

 

Misschien zien we elkaar een keer in de yogales!

Ellen Palmboom

ik heb eerst gewerkt in diverse functies in het wetenschappelijk onderzoek en het bedrijfsleven, maar de yogalessen, de Yoga Academie en de cursussen van het Centrum openden voor mij een heel andere wereld. Ik ging een opleiding tot healer en aurareader volgen en heb nu een praktijk in Amsterdam (www.ellenpalmboom.nl). In het Centrum geef ik op afspraak healingen en aurareadingen (06-39553085).

Tamara Bergkamp

Yoga is op mijn pad gekomen in 2001. Het begon met het beoefenen van ‘asanas’, het bereiken van rust en kleine inzicht momentjes dat er veel meer was dan de fysieke eervaaring. In 2008, heb ik een tuis gevoel gevonden in het Yoga Centrum de Haan, de wekelijke lessen waar de asanas in diepte werden uitgelegd en de zaterdagse Satsangs hebben de deur ge opent naar de rijkdom van Yoga.

De Yoga Academie, retraites –ook in India -, d verschillende cursussen en workshops - Terug in je eigen energie, Duo Yoga, Yoga Nidra- hebben met wijsheid en liefdevolle begeleiding en richting ge geven -en nog steeds- om een stapje verder de pad naar binnen door lopen in het lange pad naar tuis zijn, in eenheid met de oorsprong, het pad van Yoga.

Ruth Nentwich

Na een langer spiritueel zoektocht kwam ik in 2009 in het Centrum aan.

Eindelijk was ik op de juiste plek belandt en had meesterschap gevonden. Iemand die direct uit de bron kan scheppen, in diepe wijsheid en ervaring. En met volle genoegen heb ik deze als lepels zoete balsem ingenomen.

Meesterschap karakteriseert liefdevol speelse manier van omgaan met de grootste schatten … het doel van mens-zijn – te vinden in de reis naar binnen. De cursussen terug in je eigen energie, duo yoga en retraites, maar vooral de Yoga Academie wijzen de route, die ik sindsdien met wonderbaarlijk passende begeleiding volg.

Hoogtepunten op de tocht zijn bezoeken van het moederschip in India, wat ik niet anders kan beschrijven als een kuipbad in zaligheid – Satchidananda.

Sinds 2016 mag ik, wanneer Jans en Joanna aanwezig zijn, yogales geven. Een bijzondere leerzame ervaring.

Om Tat Sat

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

Joanna Hofsté

Al sinds mijn studentenperiode in Groningen en de vier jaar daar op volgend tijdens mijn promotie onderzoek was ik al bezig met yoga. Het gaf me een rustpunt in het gezellig en hectische studentenleven.

 

Na de verhuizing naar Hilversum was de Yoga op de achtergrond geraakt, ondanks dat het altijd wel bleef kriebelen.

 

In 2001 in contact gekomen met Jans en vrij snel weer begonnen met het volgen van de lessen. In 2006 de cursus “Terug in je Eigen Energie”gevolgd en had gelijk het gevoel: Dit is het. Dit is het waar ik jaren lang naar opzoek ben geweest. In 2007 gestart met de Yoga Docenten opleiding binnen het centrum.  Het voelde als thuiskomen.

 

Sinds 2008 geef ik, vanuit mijn eigen bedrijfje Yoga Balans regelmatig les in het centrum. Op me verder te ontwikkelen en verdiepen volg ik regelmatig bijscholingen, cursussen en workshops buiten het centrum. Zoals zwangerschapsyoga opleiding bij Ananda Yoga Centrum In Ellecom, Babymassage bij RGDB (Register Gecertificeerde Docenten Babymassage), Medische basiskennis bij Total Health.

 

Naast de lessen verzorg ik regelmatig workshops en cursussen binnen het centrum. Tevens geef ik de anatomie, pathologie, chakra en energieleer  en ãsana binnen de Yoga Docenten opleiding van het centrum.

 

Yoga is voor mij een manier van leven. En geniet van de momenten wanneer ik dit kan delen met de mensen om me heen.

 

Hari Om

 

website www.yoga-balans.nl

Afdeling van de Divine Life Society Rishikesh India

LEES VERDER

Chidananda Yoga Centrum

Intro naam Chidanada Yoga Centrum

LEES VERDER

Adres

St. Janslaan 63, Bussum

De ingang van de praktijk is

aan de Singel 89c.

035 - 6933381

info@centrumdehaan.nl

Nieuws

Kijk voor actuele informatie, vakanties en wijzigingen op onze nieuwspagina

LEES VERDER

Netwerk

Alle organisaties waarbij Centrum de Haan is aangesloten.

LEES VERDER

NIEUWSBRIEF

Algemene voorwaarden

Studio86 - 2017